Geschiedenis


Gesticht in 1939 te Sint-Amandsberg door Gustaaf BLOCK

Langs de Antwerpsesteenweg te Lochristi leerde Gustaaf Block het beroep van smid bij zijn vader Louis Block. Naast het beslaan van paarden en siersmeedkunst breidden de activiteiten zich uit tot het plaatsen van verwarmingsleidingen en ketels in de serres van de omringende siertelers.

Na zijn huwelijk met Ines DIAS week Gustaaf Block uit naar Sint-Amandsberg om er een eigen bedrijf te starten. BLOCKDIAS was geboren.

Hij ontwierp nieuwe ketelmodellen om te stoken op steenkool en op lichte en zware stookolie. Daarnaast ontwierp hij ook een eigen lichte stookoliebrander, AMANDIA. BLOCKDIAS leverde intussen compleet afgewerkte installaties in de tuinbouwsector.

Na de vroegtijdige dood van Gustaaf Block in 1960 nam zijn echtgenote tijdelijk het roer over, tot zeven jaar later de volgende generatie zijn intrede maakte.

In 1978 werd de naamloze vennootschap BLOCKDIAS opgericht. De activiteit ketelbouw breidde zich uit naar grotere vermogens en er werden ook steeds meer complete CV- installaties geplaatst in de industrie, in overheidsgebouwen, scholen, particuliere woningen, …

In 2007 werd het bedrijf overgenomen door ingenieur Joost Noels. Hij was al sinds 2003 werkzaam in de firma als hoofd van de afdeling ketelbouw. Zijn ervaring en band met het bedrijf staan garant voor een naadloze voortzetting van de jarenlange traditie van kwaliteit en vlekkeloze service. BLOCKDIAS kan daarvoor terugvallen op een hecht team, samengesteld uit de ideale combinatie van ervaren medewerkers en jong en dynamisch talent.